Katılımcıların Eğitim Modüllerimize Başvuruda Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

1.Katılımcını kayıt için Eğitimci Eğitimi modülleri için 1 adet diploma ,nüfus cüzdanı fotokopisi, vesikalık resim, diğer eğitim modülleri için 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve vesikalık resim gerekmektedir.
2.Katılımcılar seçtiği eğitim modülü için herhangi bir kırtasiye malzemesi getirmek zorunda değildir. Tüm kırtasiye malzemeleri(ders kitabı,blok not,kuşun kalem,silgi) eğitim kurumumuz tarafından verilecektir.
3.Herhangi bir eğitime modülümüze katılan katılımcılarımızın o eğitim modülü için herhangi ruhsal ve fiziksel engeli olmaması gerekir. Örneğin İlkyardım eğitimine başvuran katılımcıların herhangi bir uzuv kaybı(kol veya bacak) olmaması.
4.Eğitim modüllerimiz farklı olmak ile birlikte teorik ve uygulama içerdiğinden dolayı eğitime en az okuma yazma veya ilkokul mezunu olma şartı vardır.
5.Yasal mevzuat gereği(6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği,Hijyen gibi) kurumlar eğitim modüllerimizden herhangi birine katılımcıları seçerken mümkün olduğu kadar gönüllü olmalarına dikkat edilmesi gerekir.
6.Başvuruları kabul edilen katılımcılarımız seçtiği eğitim modülüne uygun rahatça hareket edebileceği kıyafetler seçmesi uygun olur. Her modül için farklı uygulamalar vardır. Yangın ve ilkyardım eğitimleri için hasta yaralı taşıma,diz çökmeleri, koma pozisyonu gibi.
7.Katılımcılar eğitimin tümüne devam etmek zorundadır. Eğitim devam çizelgesinde imzası eksik olan katılımcıların eğitimleri geçersiz sayılacaktır.
8.Katılımcıların seçtiği eğitim modülünün müfredatına ve bakanlığın uygun gördüğü eğitim dokümanları ücretsiz verilecektir.
9.Kurumlar ve bireysel katılımcılar başvurdukları eğitim modülü için Birmed Eğitim Sözleşmesini onayladıktan sonra başvuruları kabul edilir. 10.Her Eğitim Modülünün ücreti farklı olmak ile birlikte yönetmelikler gereği eğitim komisyon kararları uygulandığından pazarlık söz konusu değildir(ilkyardım Eğitimleri). Standart fiyat uygulanır.

Eğitim Modüllerimizin Sınavları ile İlgili Önemli Bilgiler
1.Katılımcının başvurduğu eğitim bittikten sonra sınav saati ve günü kurumumuz tarafından bildirilecektir. Sınav yeri ve tarihi il sağlık müdürlüğü ile birlikte belirlenmektedir.
2.Katılımcılar yapılacak olan sınavlar için 30 dk önce sınav yerinde bulunmaları gerekecektir. Sınav başladıktan sonra gelen kursiyerler sınava alınmamaktadır.
3.Sınava gelirken yanlarında TC Kimlik Num
arası içeren nüfus cüzdanı yada ehliyet , kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
4.İlkyardım Eğitimleri için Teorik sınav 40 dk ve 40 sorudur.(test). Yanlış cevap sayısı ,doğru cevap sayısını etkilemediğinden size en yakın gelen cevabı işaretlemeniz başarı şansını arttırabilir.Teorik sınav sonuçları belli olduktan sonra pratik sınava geçilecektir.
5.Teorik sınavda başarılı olamayan adaylar pratik sınava giremeyecektir. Teorik ve uygulamalı sınavdan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden EN AZ 85 puan alanlar başarılı sayılacak ve sertifika alabilecektir. 6.Her katılımcının 2(iki) sınav hakkı mevcuttur.
7.Uygulama sırasında rahat bir sınav geçirebilmeniz için rahat kıyafet giymeniz ve takı vs takmamanızı önemle rica ederiz.
8.Sınava gelirken yanınızda eğitim materyali bulundurmamanızı rica ederiz.İl sağlık müdürlüğünce yapılan sınavlar merkezi sınav niteliğinde olduğundan kural dışı hareketler (kopya çekme yada denetmenin uyarılarına uymama vb) yapılması durumunda sınav geçersiz sayılacaktır ve ilkyardımcı sertifikası alamayacaktır.